Biefstuk met koffieroomsaus en aardappelkroketjes met champignons en sperziebonen
30 min bereidingstijd
15 - 20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de plakjes ontbijtspek. Omwikkel de kroketjes ermee en leg ze op de bakplaat.
- Bak de spekkroketjes in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin.
- Kook de haricots verts in water met zout in 4 minuten beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de champignons 4 minuten. Schep de haricots verts erdoor en houd op laag vuur warm.
- Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Smelt in een koekenpan de boter. Bak de biefstukken in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar. Laat de biefstukken verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
- Hak de knoflook fijn. Fruit de knoflook 1 minuut in het bakvet van de biefstukken. Voeg de laurier en de koffie toe. Roer met een spatel de aanbaksels los.
- Schenk de slagroom in de pan en breng aan de kook. Laat de saus zachtjes tot de gewenste dikte inkoken.
- Schep de spekkroketjes voorzichtig door de haricots verts en de champignons. Schep alles op een schaal.
- Leg de biefstukken op een tweede schaal. Schenk er de koffieroomsaus over. Serveer met de spekkroketjes, de haricots verts en de champignons.
- Hoewel de combinatie van biefstuk en koffie niet voor de hand ligt, is de koffiesteak een veel gezien gerecht op de Portugese menukaart. De kroketjes met spek zijn er lekker hartig bij.
- Tip: Met 2-3 eetlepels madeira of port geef je de koffieroomsaus een zoet accent.
- Tip: Ook lekker met andere groenten, bijvoorbeeld Bimi.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 795 kcal
- 40 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 59 g koolhydraten
- 45 g eiwit
- 8 g vezels
- 3,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen